El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha criticat la decisió de la JEC de no permetre un cara a cara a la presó amb el candidat de JxC, Joaquim Forn. “És la constatació que la Junta Electoral s’ha convertit en un instrument de repressió”, ha dit Maragall. Ha afegit que continuarà intentant, “com a mínim, visitar-lo a la presó”.

Sobre el cara a cara que li va demanar la número dos de JxC, Elsa Artadi, ha dit que queda una setmana de campanya i que té peticions també de Manuel Valls (Cs) i Jaume Collboni (PSC) i no sap si serà possible per motius de calendari. Ara bé, ha apuntat que el debat amb més sentit seria entre la líder de BComú. “El que tindria sentit és el debat entre les dues opcions eventualment guanyadores, el debat entre Colau i jo mateix“, ha afirmat Maragall.

Aposta per la transició energètica

Tot plegat ha estat en un acte d’Esquerra Repulicana al Centre Cívic Vil·la Urània, un edifici sostenible. Des d’allà, Maragall ha proposat invertir 1.500 milions d’euros a rehabilitar 5.000 edificis a Barcelona. Una meitat del finançament hauria de provenir, segons ERC, de l’Administració pública i l’altra meitat, de la iniciativa privada. L’objectiu és fer més sostenible el parc d’habitatge.

A través d’un programa que anomena Barcelona, posa’t verda, proposa mesures com la col·locació de plaques solars als terrats, l’aïllament dels habitatges i la instal·lació de carregadors per a vehicles elèctrics al subsòl, en els aparcaments dels edificis. Les propostes van dirigides a pal·liar el que l’alcaldable republicà ha qualificat de crisi ambiental.