El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, s’ha compromès a recuperar més inversió estrangera si arriba a l’alcaldia per situar Barcelona en el “lideratge econòmic”. L’ex-primer ministre francès ha xifrat en un 11 % la caiguda de la inversió a la ciutat i ho atribueix, entre altres motius, al procés independentista i a la “manca d’actuació d’Ada Colau”.

Des del saló Automobile i un dia després de celebrar l’acte central de campanya, Valls ha reclamat que es reforcin els grans esdeveniments a Barcelona perquè “no s’ha fet aquests últims anys”. L’alcaldable ha lamentat que la ciutat “ha caigut en molts rànquings” i que “s’ha degradat” durant el darrer mandat. A més, s’ha compromès a recuperar les empreses que, segons ha dit, van marxar de Barcelona a conseqüència del procés.

L’ex-primer ministre francès assegura cal “una relació amb l’economia que permeti llocs de treball qualificats”, un fet que, segona ha dit, no és possible amb un govern liderat per Ernest Maragall (ERC). Per això, ha instat els barcelonins a triar entre el seu projecte o bé “el gran perill del separatisme que representa Ernest Maragall“, a qui ha acusat de “sectari”.