L’alcaldessa i candidata de BComú la reelecció, Ada Colau, ha criticat la Generalitat per anunciar el decret llei per regular el preu dels lloguers. “És desafortunat treure aquesta proposta en campanya electoral i que la Generalitat es baralli”, ha dit en referència a les discrepàncies entre les conselleries de Justícia (ERC) i la de Territori (JxC), que té les competències en habitatge i que no ha confirmat que el pacte estigui tancat.

En aquest sentit, Colau ha aprofitat per carregar contra el candidat republicà, Ernest Maragall: “Li torno a dir que per fer polítiques d’esquerres, la dreta no s’hi posa bé“. La candidata de BComú ha avisat que JxC no està disposada a limitar els lloguers i ha instat Maragall a descartar “traslladar” el pacte govern que ERC té a la Generalitat amb JxC. Més enllà de les diferències polítiques, Colau s’ha mostrat favorable a arribar a acords per limitar els “lloguers abusius”.

La candidata de BComú també ha respost a les declaracions de Maragall al ‘bàsics’ de betevé, en què el republicà no descarta governar en solitari. “Demanem honestedat i claredat a tots el candidats”, ha dit Colau, que s’ha mostrat convençuda que guanyarà i espera de poder convèncer a les forces d’esquerra per liderar un govern progressista.

Obrir Barcelona Energia al petit comerç

Aquest divendres, Ada Colau s’ha compromès a “tornar a doblar” la generació d’energia renovable a la ciutat. Per això, ha anunciat la voluntat d’ampliar els serveis que ofereix Barcelona Energia, la comercialitzadora municipal d’electricitat, per facilitar la instal·lació de plaques solars. Segons Colau, els clients de Barcelona Energia s’estalvien cada any 100 euros de mitjana en la factura de la llum

A més, la candidata a la reelecció ha plantejat crear tarifes específiques per a vehicles elèctrics i oferir contractes perquè el petit comerç pugui “desconnectar-se de l’oligopoli”. També ha anunciat la voluntat d’enfortir els Punts d’Assessorament Energètic, que han permès evitar 17.000 talls de subministraments.

“Declaracions mesquines” de Josep Bou

En la mateixa roda de premsa, Ada Colau ha carregat contra el candidat del PP, Josep Bou, que aquest dimecres va defensar que l’atemptat de la Rambla del 2017 es podria haver evitat si la Guàrdia Urbana tingués “armes llargues”. “Són unes declaracions desafortunades i mesquines”, ha dit Colau, que ha demanat a Bou respecte per a les víctimes de l’atemptat.