El president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, ha lamentat que el xoc d’“interessos polítics, arquitectònics i empresarials” hagi fet saltar pels aires el consens per la reforma de la Rambla. En especial, Villar ha carregat contra el Gremi de Restauració, que des del primer dia s’ha mostrat contrari al projecte de reforma.

En aquest sentit, Amics de la Rambla assegura que el projecte “és bo”, però adverteix que “obre debats” que s’escapen de l’àmbit de la reforma, com la redistribució de les terrasses. “Això s’havia de fer després”, ha dit Villar. El president de l’entitat ha lamentat que aquest punt de conflicte hagi contribuït a aturar la reforma.

Els restauradors, parcialment satisfets

El director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha negat a betevé que el gremi hagi pressionat els grups de l’Ajuntament per aturar la reforma prevista per a la Rambla. Això sí, ha admès una certa satisfacció perquè, de moment, no tiri endavant: “Suposa un respecte a les famílies dels restauradors i a centenars de treballadors”.

Pallarols ha advertit que la proposta de km-ZERO (l’equip d’arquitectes encarregat del projecte) passava “per l’expulsió” d’un bon nombre de terrasses, i ha acusat Amics de la Rambla de “no representar” els interessos d’aquests restauradors. A més, Roger Pallarols ha assegurat que el fet que Gala Pin no repeteixi a l’Ajuntament servirà per desencallar la reforma de la Rambla.

Es perd, almenys, mig any

El govern Colau va perdre aquest dilluns la possibilitat d’aprovar les primeres obres de la reforma de la Rambla en l’última comissió del mandat. Amb les eleccions municipals pel mig, això significa que la reforma queda en punt mort durant, almenys, sis mesos. Per això Amics de la Rambla posa pressió als partits polítics: “Si fa quatre anys dèiem que fem tard, imagineu-vos ara”, ha sentenciat.