Gala Pin i Mercedes Vidal no repetiran a la llista d’Ada Colau (BComú) a les eleccions municipals del 2019. Les dues regidores han anunciat que es retiren i se sumen a les cinc baixes ja confirmades dels 11 regidors que BComú té ara a l’Ajuntament. De tot el govern, Colau només conservarà tres regidors més. En una entrevista a ‘El Periódico’, Pin ha admès que no pot seguir “al 100 %“. Al seu Facebook, Vidal atribueix la decisió a les “tensions” internes dels comuns.

La regidora de Ciutat Vella ocuparà un lloc de tancament de la llista, el número 37. A l’entrevista a ‘El Periódico’, reconeix que fa temps que pensava deixar l’Ajuntament, i que ara, en “un exercici d’honestedat”, ha decidit fer el pas. “Estic molt cansada, seguiré en el projecte des de segona fila”, diu Gala Pin, que explica que l’alcaldessa respecta la seva decisió perquè al darrere hi ha “un motiu honest i sincer”.

Pel que fa a Mercedes Vidal, de l’òrbita de Comunistes, explica al Facebook que “les tensions entre Comunistes, EUiA i els comuns” l’han afectada personalment. “No puc gestionar-ho d’una altra manera que fent un pas al costat”, confessa Vidal. La regidora admet que la discussió política en “un espai plural” com el dels comuns “és delicada i complexa” i afirma que ha fet tot el possible per facilitar-ne la cohesió.

Sacsejada a la llista de BComú

La retirada de Pin i Vidal remou la candidatura de BComú, que Ada Colau va presentar l’11 de febrer, molt abans que cap altre candidat. Els comuns no només han hagut de substituir aquestes baixes sinó també la retirada de Jaume Asens, candidat d’En Comú Podem a les eleccions generals, que ocupava el número quatre. En el seu lloc hi puja ara Laura Pérez, mentre que Jordi Martí, que ocupava el vuit, hi anirà de número cinc.

La llista d’Ada Colau per a les eleccions municipals queda d’aquesta manera:

  1. Ada Colau
  2. Joan Subirats
  3. Janet Sanz
  4. Laura Pérez
  5. Jordi Martí
  6. Lucía Martín
  7. Eloi Badia
  8. Marc Serra
  9. Gemma Tarafa

En espera de confirmar el número vuit de la llista, una de les incorporacions és el jurista i sociòleg Marc Serra, que ha format part de l’equip de Jaume Asens a la tinència d’alcaldia de Drets de Ciutadania. Serra ha impulsat l’Oficina per a la No Discriminació i ha estat part activa en la causa per l’actuació policial de l’1-O. De tot el govern, a la llista només repeteixen Ada Colau, Janet Sanz, Laura Pérez i Eloi Badia. També hi ha els comissionats Joan Subirats i Gemma Tarafa.