Nou edifici de l'Hospital Vall d'Hebron

La Comissió conjunta de l’Ajuntament ha aprovat tramitar la cessió d’una finca i un solar municipals del barri de la Teixonera per ampliar l’Hospital Vall d’Hebron. La mesura, presentada pel Grup Municipal d’ERC, preveu cedir els terrenys de l’espai conegut com la Llosa a la Generalitat per construir un nou edifici ambulatori. El projecte també preveu avançar en la conversió del recinte en un campus de salut, tal com demanaven els veïns. L’objectiu és integrar totes les funcions assistencials, formació recerca i innovació.

El regidor republicà Jordi Coronas ha demanat al consistori que agilitzi els tràmits per fer realitat l’ampliació de l’hospital com més aviat millor. En la seva intervenció a la comissió conjunta, Coronas ha recordat que l’any 2016 l’Ajuntament, la Generalitat i el Consorci Sanitari de Barcelona van acordar iniciar els tràmits per construir un centre ambulatori en el solar de la Llosa i avançar en la configuració del futur campus sanitari.

La proposta que demana iniciar els tràmits de cessió dels terrenys a la Generalitat s’ha aprovat per unanimitat amb el vot favorable de BComú, PDeCAT, Cs, ERC, PSC, PP i la CUP.

Nou edifici de l'Hospital Vall d'Hebron

34.000 m2 sol·licitats pel CatSalut

El regidor d’Habitatge i Rehabilitació, Josep Maria Montaner, ha dit que l’espai de la Llosa és una peça important per resoldre l’ampliació de l’Hospital Vall d’Hebron. Al llarg de l’any 2019 “s’anirà avançant en totes les fases”, tot i que el govern ja hi ha començat a treballar. Fins ara, s’ha creat una taula conjunta amb CatSalut per afrontar el projecte, que s’ha encarregat a un equip d’arquitectes, i s’ha demanat una proposta d’ordenació de l’espai sol·licitat pel CatSalut, amb una extensió de 34.000 m2.

Segons Montaner, la demanda de CatSalut incorpora servei de consultes externes, gabinets tècnics, hospital de dia, cirurgia ambulatòria i diagnòstic d’imatge.