L’última comissió del mandat ha aprovat inicialment l’expropiació de les casetes d’Encarnació per fer-hi una escola bressol. Segons ha explicat el regidor de Gràcia, Eloi Badia, les casetes es mantindran intactes i integrararan l’escola bressol. A més, just al darrere, també s’hi farà equipament dotacional. Badia ha xifrat en 4,7 milions d’euros els diners que haurà de pagar l’Ajuntament a la família propietària dels immobles.

La iniciativa ha rebut el vot favorable de BComú, ERC i la CUP; el vot en contra de Cs i el PP, i l’abstenció del PDeCAT i el PSC. Jordi Martí (PDeCAT) ha criticat “la manera d’actuar del govern” perquè l’expropiació conduirà a una “situació antieconòmica” i Daniel Mòdol (PSC) ha dit que es farà “l’escola bressol més cara de la ciutat”. Jordi Coronas (ERC) ha advertit “que seria millor una negociació” que no pas l’expropiació.

Cs i el PP s’han mostrat durs contra el projecte. Alberto Villagrasa (PP) ha criticat la “falta de diàleg i de respecte a la família propietària”, mentre que Koldo Blanco (Cs) ha acusat l’equip de Colau de fer “un abús de poder” i de “cedir a pressions de grups assemblearis”. Després d’això, Pere Casas (CUP) ha justificat el seu vot: “Nosaltres votem a favor assembleàriament”.

La votació final arribarà al plenari després d’un mes d’exposició pública; per tant, no serà fins al proper mandat, com a molt d’hora al ple de setembre. L’aprovació inicial per expropiar les casetes s’ha fet poc després que el plenari de l’Ajuntament protegís l’alzina centenària que hi ha al jardí, un requisit per tombar la llicència d’obres que tenia la família propietària i contra la qual es van mobilitzar alguns veïns de Gràcia.