La campanya de les eleccions generals encara la recta final amb la darrera setmana de campanya abans de les votacions del 23 de juliol. Els partits apugen el to dels seus missatges i intenten captar els vots dels indecisos que podrien marcar la configuració del nou Congrés dels Diputats.

Sumar reclama a Feijóo explicacions de la seva relació amb el narcotràfic

La candidata de Sumar, Yolanda Díaz, ha apuntat directament contra el cap de llista del PP, Alberto Núñez Feijóo, i l’ha instat que faci públic el seu sobresou com a president dels populars i que doni explicacions de la seva relació amb el narcotraficant Marcial Dorado. “Expliqui’ns què feia vostè amb Marcial Dorado quan tot Espanya sabia qui era Marcial Dorado. Expliqui’ns les seves relaciones amb el narcotràfic senyor Feijóo”, li ha etzibat Díaz.

Feijóo acusa Sánchez de fer desaparèixer el PSOE en campanya

El líder popular, en canvi, segueix fixat en el seu gran rival electoral, Pedro Sánchez, a qui acusa de fer desaparèixer el partit durant la campanya. Feijóo va afirmar que Sánchez “creu que no hi ha més vida que fora el seu despatx a La Moncloa i entén que el PSOE si no és ell no hi ha vida intel·ligent. Doncs bé, Sánchez ha fet desaparèixer el PSOE a la campanya, no hi ha mítings, només hi ha actes a Ferraz.” El candidat del PP també creu que està a prop de la majoria i ha demanat el suport dels votants progressistes que estan farts que els menteixin.

El PDeCAT vol el vot de socialistes indecisos

També han atacat Sánchez des del PDeCAT. El seu cap de llista per Barcelona, Roger Montañola, també interpel·la els votants socialistes dubtosos: “A tota aquella gent que està dubtant si votar el PSOE, que vegi que aquest és un vot absolutament inútil”. A banda, ha criticat als dirigents de Junts, a qui acusa d’haver perdut qualsevol contacte amb la realitat des de fa massa temps. “Plantejar-se avui al 2023 que l’únic paper que ha de fer els partits catalans a Madrid és bloquejar em sembla que és un insult a la intel·ligència dels ciutadans”, a dit Montañola.

El PSC demana a Catalunya que s’expressi “amb rotunditat”

Mentre Pedro Sánchez és a Brussel·les, d’entre les files socialistes, Salvador Illa ha sortit a fer una crida a votar massivament el PSC. Ha assegurat que els socialistes van els primers a les enquestes i que Catalunya pot frenar i frenarà la dreta: “Si Catalunya s’expressa amb rotunditat, la dreta no governarà Espanya. Progressistes i moderats, que som majoria a Catalunya, per frenar la dreta, hagin votat el que hagin votat en altres eleccions, que escullin l’única papereta per frenar la dreta, la papereta del PSC. La resta és tornar a la bronca, que és el que vol el Partit Popular”.

La CUP reclama a ERC que s’allunyi del PSC

Sobre els socialistes també n’ha parlat el cap de llista de la CUP per Barcelona, Albert Botran, que ha acusat ERC de “ballar al ritme del PSOE”, i ha convidat als republicans a distanciar-se del partit de Pedro Sánchez. “Oriol Junqueras té una relació tòxica amb Pedro Sánchez, l’està utilitzant i l’ha de trencar”.

ERC assegura que parlarà amb Junts i la CUP abans que amb el PSOE

Per la seva banda, els republicans s’han compromès a parlar amb Junts i la CUP abans de negociar amb els socialistes després de les eleccions del 23-J. Gabriel Rufián ha apel·lat a la unitat d’acció dels partits independentistes a Madrid per defensar Catalunya i ha acusat PSC i comuns de situar-se a l’altre cantó de la taula, quan toca reivindicar els interessos del país: “El que demanem és que tothom tingui sentit d’estat, d’estat català. Nosaltres ho tenim i el que intentem és sempre parlar amb tothom. I sí, evidentment això hauria de passar, si no ara, quan passi aquesta campanya. Estic absolutament convençut que de manera conscient o inconscient, verbal o no verbal, aquesta unitat d’acció passarà“.

Garriga esclata contra manifestants que el boicotejaven

A Badalona, el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, va interrompre un acte per encarar-se de manera violenta a manifestants que protestaven durant els parlaments de la formació d’ultradreta. La policia va haver de fer un cordó de seguretat després de les empentes entre els concentrats i els seguidors de Vox.