com saber si m'ha tocat ser a la mesa electoral 9-j eleccions europees 2024
Foto: Clara Soler

El sorteig de les meses electorals del 2024 amb motiu de les eleccions europees 2024 ja s’ha fet i els elegits rebran la notificació a casa en un termini de tres dies des de la celebració del sorteig (com a molt tard, el 18 de maig). Et preguntes com saber si t’ha tocat ser a la mesa electoral el 9 de juny? A continuació et resumim com pots saber si t’ha tocat ser president, vocal o suplent en la jornada electoral. És important que ho sàpigues, ja que, si has estat elegit, has de presentar-te obligatòriament aquell dia al col·legi electoral que et toqui!

Aquí t’expliquem com fer la consulta de la mesa electoral a Barcelona i a altres municipis de Catalunya de cara a les eleccions europees 2024.

Com saber si soc a la mesa electoral el 9-J?

La via per rebre la notificació si has de formar part d’una mesa electoral és el correu. L’últim dia per fer el sorteig de meses era el 15 de maig i, a partir d’aquí, hi ha tres dies de marge per fer l’enviament de cartes per informar l’elector del seu rol en la jornada electoral. Per tant, els ciutadans de Barcelona i tots els municipis de Catalunya van començar a rebre la notificació per formar part de la mesa fa uns dies i, de fet, pot allargar-se fins al 18 de maig en els casos en què el sorteig s’hagués fet el mateix dia 15.

Què passa si no soc a casa?

Si en el moment de fer arribar la notificació al destinatari no ets a casa, s’intentarà fer l’enviament dues vegades més. Si no, finalment, s’optarà per deixar un avís a la bústia, on s’informarà que l’elector ha de presentar-se a la seva oficina de Correus per recollir-hi la notificació.

Consulta el teu Ajuntament

En cas que no hagis rebut cap carta i vulguis estar segur de no formar part de cap mesa, les pàgines web d’alguns ajuntaments publiquen les llistes dels membres electorals perquè els ciutadans puguin consultar-les. Concretament, la cerca es pot fer a la seu electrònica de cada consistori.

Els requisits per poder accedir-hi són:

  • Estar empadronat al municipi corresponent.
  • Introduir el número del document nacional d’identitat (DNI).

Consulta la mesa electoral a Barcelona

Pel que fa a Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona no publica en cap llista la relació de persones nomenades “per una qüestió de protecció de dades“, tal com va passar en les municipals, les generals i les catalanes. Ara bé, hi ha diversos canals per saber si has estat nomenat al sorteig:

  • Presencialment, a qualsevol OAC.
  • Telefònicament, trucant al 010.
  • Telemàticament, fent una consulta a El meu espai, a la seu electrònica.