La número dos de la llista de Junts per Catalunya a les eleccions municipals 2019, Elsa Artadi, ha fet una crida a aglutinar el vot independentista a la seva formació perquè “el 26 de maig hem d’omplir les urnes de Carles Puigdemont, hem d’omplir les urnes de Joaquim Forn, hem d’omplir les urnes de llibertat”. En un acte a la plaça del Sol de Gràcia, Artadi ha assegurat que, en aquestes eleccions, està en joc “qui gestiona la ciutat de Barcelona i també quines bases posem per la Barcelona del futur.” Per això, ha presentat la candidatura de Forn com la garantia per “un canvi per redreçar tots els problemes que s’han creat els darrers quatre anys a Barcelona”.

Recorda a Maragall que Forn “és un pres polític”

Artadi ha retret a Maragall que ahir qualifiqués Forn de “ciutadà empresonat”. Li ha recordat que “no és un delinquent sinó un pres polític” i li ha advertit que “de tant eixamplar i eixamplar la base, a veure si acabarà legitimant els que amaguen la repressió”.

La número dos de Forn ha carregat, un per un, contra la resta de candidats. Ha acusat Colau de dir “mentides” sobre la gestió de Trias a l’Ajuntament “ara que té por de perdre la cadira” i de fer “pancartisme” amb problemes que no ha estat capaç de resoldre. Als socialistes els ha etzibat que plantegen “propostes fracassades” en els seus anteriors governs municipals. També ha acusat Manuel Valls de dur a la ciutat “solucions importades” de França, i ha fet ironia sobre les idees “imaginàries” de Josep Bou, candidat del PP. A l’únic partit a qui no s’ha adreçat Artadi ha estat a la CUP.

A Forn no el faran callar “ni la JEC ni el Tribunal Suprem”

La parella de Joaquim Forn, Laura Masvidal, ha participat per segona vegada en la campanya municipal per parlar en nom de Joaquim Forn. “Em nego a ser la veu d’en Joaquim. En Joaquim té veu i ni la Junta Electoral ni el Tribunal Suprem el podran fer callar”, ha lamentat, i ha qualificat el 26 de maig com unes eleccions en les quals “la millor manera de frenar el retrocés de drets i llibertats és votar aquells que l’Estat vol fer desaparèixer i no vol que es presentin”. Per això, Masvidal creu que “qui diu que en Joaquim no és un candidat possible, és que està acceptant la repressió”.

Salutació amb dos militants ferits per balins

A l’inici de l’acte, Elsa Artadi i l’exalcalde de la ciutat, Xavier Trias, han rebut la visita dels dos militants de Junts per Catalunya que aquest dissabte van resultar ferits amb balins mentre repartien propaganda electoral al districte de Sant Martí. Els dos militants, que van patir hematomes per l’impacte d’uns balins de gran calibre, han assegurat que l’atac no es va produir per motius polítics i que els Mossos l’estan investigant conjuntament amb altres fets similars que s’han produit a la zona.