Ernest Maragall, candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals 2019, quedaria davant d’Ada Colau, alcaldable de Barcelona en Comú, per un estret marge. Segons una enquesta de ‘La Vanguardia’ feta entre dimarts i dijous passat, just abans que comencés la campanya, ERC superaria BComú per dos punts en intenció de vot i un regidor. D’aquesta manera, els republicans obtindrien 11 regidors i millorarien de manera significativa els resultats de les passades eleccions municipals, en què en van obtenir cinc. D’altra banda, els comuns perdrien un escó i serien segona força amb 10 regidors.

Ada Colau i Ernest Maragall

El PSC recuperaria força i JxC perdria cinc escons

Jaume Collboni, alcaldable del PSC, milloraria els resultats de les anteriors eleccions municipals, en què els socialistes van aconseguir quatre escons, i obtindria entre set i vuit regidors. Els socialistes estarien seguits de Manuel Valls, que té el suport de Ciutadans, i que seria quarta força a l’Ajuntament conservant els cinc escons que ja tenia la legislatura passada i, potser, obtenint-ne un altre. Empatats amb Manuel Valls quedarien Joaquim Forn i Elsa Artadi, número 1 i 2 de Junts per Catalunya, que perdrien cinc escons i passarien dels 10 als cinc. L’últim grup que entraria al Parlament seria el Partit Popular de Josep Bou, que superaria per poc el llindar del 5 % de vot, perdria un regidor i es quedaria amb dos escons.

La CUP podria perdre la representació

Qui podria no entrar al consistori, sempre segons l’enquesta de ‘La Vanguardia’, seria Anna Saliente, candidata de la CUP, que perdria els tres escons que tenia la formació la legislatura passada. Vox, PACMA i Barcelona És Capital, la candidatura que encapçala Jordi Graupera, tampoc no obtindrien representació.