El candidat de Barcelona pel Canvi – Cs, Manuel Valls, vol mantenir el Gran Premi de la Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya. Ho ha dit en una visita al circuit aquest diumenge, quan s’ha celebrat la cursa d’aquesta competició automobilística. Valls es compromet a “reforçar” una cita esportiva que, segons diu, genera quasi 400 milions d’euros l’any i 10.000 llocs de treball.

Valls creu que la F1 a Montmeló és una oportunitat perquè al món parlin de la “marca Barcelona”. “La ciutat ha d’apostar per aquests grans moments”, ha dit l’ex-primer ministre francès, que ha criticat l’alcaldessa, Ada Colau, després que l’Ajuntament hagi retirat l’aportació econòmica al circuit per suposades irregularitats. “La visió petita, provinciana i sense ambició per part d’Ada Colau és incomprensible”, ha dit Valls.

Sobre aquesta aposta per grans esdeveniments esportius, Valls ha recordat que el seu objectiu és que Barcelona aculli uns Jocs Olímpics d’hivern el 2030 o d’estiu el 2032. “Hem d’ocupar-nos dels problemes dels barcelonins, però també hem de mirar al futur”, ha dit Valls en el tercer dia de campanya per a les eleccions municipals del 2019. Per això ha reclamat “un canvi potent” a l’alcaldia de Barcelona per posar fi al govern d’Ada Colau.