El candidat a l’alcaldia del PSC, Jaume Collboni, ha promès treballar per abolir la prostitució a Barcelona. “No volem conviure amb l’explotació sexual de les dones i la vexació”, ha exclamat en un acte en què els socialistes han exposat les seves propostes sobre feminisme per a les eleccions municipals 2019. Per això, el candidat ha promès elaborar una ordenança específica en contra de l’explotació sexual que es focalitzi en les multes a proxenetes i clients: “Durant el 2018 només s’han aplicat quatre multes a homes prostituïdors, això és una vergonya”, ha assegurat.


Collboni, que s’ha mostrat en contra de les tesis que demanen regularitzar la prostitució, considera sorprenent que el punt de vista sobre aquest assumpte d’Ada Colau coincideixi amb la del president de Ciutadans, Albert Rivera: “Diuen que la prostitució s’ha de considerar una feina, quina feliç coincidència amb la dreta liberal”. A la candidat dels comuns també li ha retret que només un terç dels seus nomenaments hagin estat dones i ha promès que “seran la meitat” si és escollit alcalde.

Batet: “L’alternativa a un govern independentista és Collboni”

En aquest acte a la plaça d’Orfila, a Sant Andreu —districte que es va tenyir de vermell en les passades eleccions generals—, ha entrat en campanya la ministra de política territorial Meritxell Batet, que ha assegurat que Collboni “és l’única garantia perquè Barcelona no quedi estancada en el procés independentista perquè la pinça Colau i Maragall no dona garanties per sortir-ne”. Al seu torn, Collboni ha afegit que el risc a Barcelona no és tenir un govern de dretes, sinó “un govern subordinat a l’independentisme”.