L’alcaldessa i candidata de BComú a la reelecció, Ada Colau, s’ha compromès a incrementar l’espai verd a Barcelona en 50 hectàrees més. En un acte a l’acabat d’estrenar parc de les Glòries, ha anunciat que té 175 projectes preparats per “omplir de verd la ciutat”. Colau preveu crear un parc nou a la Model, donar forma al parc lineal a la Sagrera i una nova zona verda al front marítim entre la Mar Bella i el Fòrum.

A banda, ha concretat com a noves zones verdes l’eix de Cristòbal de Moura, les feixes a la Trinitat Nova o el parc de Can Batlló. “No és només una qüestió de verd, és una qüestió de salut i benestar”, ha afirmat Colau, que ha plantejat que les zones verdes siguin considerades “una infraestructura bàsica de la ciutat” com ho eren abans els carrers per a cotxes en qualsevol transformació urbana.

Pacificar la Meridiana, la Diagonal i la Gran Via

Ada Colau ha recordat la seva intenció que un de cada tres carrers de l’Eixample siguin una via verda i ha deixat clar que el districte “no pot ser una malla d’autopistes plenes de cotxes”. Per això, la candidata ha reiterat l’aposta per seguir pacificant la Meridiana i “atrevir-se” a treure cotxes de la Diagonal i la Gran Via.

Retrets a ERC per la connexió del tramvia

Un dia després de la publicació d’una nova enquesta que dona la victòria a Ernest Maragall per davant d’Ada Colau, la candidata de BComú ha carregat contra els republicans. “No puc entendre que ERC hagi estat quatre anys boicotejant la connexió del tramvia. Si ho haguessin votat ja ho tindríem fet” ha dit. També ha demanat coherència amb els discursos i, per això, ha reiterat que l’única garantia per liderar un govern d’esquerres i progressista a la ciutat és Barcelona en Comú.

Retrobament amb Imma Mayol

Ada Colau Imma Mayol

A la plaça de les Glòries, Ada Colau ha coincidit amb l’exlíder d’ICV a l’Ajuntament, Imma Mayol, que va ser regidora entre el 1999 i 2011. Colau i Mayol ja van coincidir en la campanya del 2007, però en circumstàncies molt diferents. En un acte de la candidata Mayol, Colau va irrompre disfressada de Supervivienda, com a activista en defensa de l’habitatge. En l’actualitat, Mayol és gerent d’una empresa pública a Palma i militant de BComú.