Ernest Maragall ha encetat el primer diumenge de campanya de les eleccions municipals 2019 a Sants, barri que els republicans han batejat com l’Ohio de Barcelona: “Si guanyem aquí, guanyarem a tota la ciutat”. De fet, des del Parc de l’Espanya Industrial, el candidat d’ERC ha desplegat algunes de les proposes per al districte de Sant-Montjuïc.

Per això, ha proposat una “renovació a fons” de la muntanya de Montjuïc per crear-hi un nou districte creatiu, amb l’objectiu que Montjuïc “passi a ser definitivament part de la ciutat”. El republicà ha advertit que, així, “renaixerà, serà espai per a la natura, l’esport, la memòria i la cultura. Tot a la vegada”.

En paral·lel a la reconversió de Montjuïc (que “no ha de ser un parc temàtic, sinó un parc de ciutat”), Maragall també ha proposat “recuperar” l’avinguda de la Reina Maria Cristina: “Ara de qui és? I si li canviem el nom? Va, som-hi”. A més, també ha assegurat que cal una reforma integral a la plaça d’Espanya, l’avinguda del Paral·lel i el carrer de la Creu Coberta.

Junqueras: “Barcelona és imprescindible per al projecte republicà”

L’acte d’aquest diumenge també ha tingut un fort regust a campanya de les eleccions europees. A través d’un missatge de vídeo, Oriol Junqueras (que és el cap de llista republicà a Europa) també ha fet una crida al vot barceloní. “Barcelona és imprescindible perquè el projecte republicà sigui sòlid”, ha dit, i ha afegit que cal “consolidar la victòria incontestable” que va obtenir ERC a les eleccions generals del 28-A.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha seguit el fil europeu i ha assegurat que ERC vol donar un missatge al món: “Si l’independentisme vol guanyar a Barcelona, només hi ha un nom i un cognom: Ernest Maragall”. En acabar l’acte, Maragall i Torrent han regalat una de les imatges curioses del dia: han jugat una partida de ping-pong al Parc de l’Espanya Industrial.