laia bonet psc

El PSC ha tornat la pilota a la teulada dels comuns d’Ada Colau. Hores després que Jordi Martí (BComú) hagi avisat que els comuns no investiran el socialista Jaume Collboni si no hi ha un acord de govern d’esquerres —i amb el ple d’investidura a tocar—, el PSC redobla la pressió als comuns i els demana “generositat” per investir Collboni com a alcalde. Ho ha dit a través de Twitter Laia Bonet, número tres del PSC, qui ha recordat que el 2015 i el 2019 els regidors socialistes van donar els seus vots per fer Ada Colau alcaldessa.

Ara no s’entendria que els comuns no actuïn amb la mateixa generositat cap al PSC per construir un govern de progrés”
Laia Bonet, número tres del PSC

A la piulada, Bonet assegura que en les dues investidures anteriors “la responsabilitat dels socialistes” va fer possible que Colau assolís l’alcaldia “sense ni tan sols haver dibuixat un pacte de govern” i, per això, la número tres del PSC assegura que “ara no s’entendria que els comuns no actuïn amb la mateixa generositat”, encara que no s’hagi tancat cap acord de govern abans del ple d’investidura.

A banda dels vots de BComú, el PSC de Jaume Collboni necessita almenys dos vots més per arribar a la majoria absoluta i poder desbancar Xavier Trias de l’alcaldia. Per ara, ERC ja ha dit que prefereix Trias com a alcalde, el PP ha explicat que no votarà Collboni si fa govern amb Colau i Vox ha assegurat que votarà el seu candidat (Gonzalo de Oro-Pulido).

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?