El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha tornat a mostrar-se a favor que Barcelona tingui un alcalde vinculat a un partit independentista. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’ de TVE, el líder de la formació ha anat una mica més enllà, i ha descartat donar suport al candidat del PSC, Jaume Collboni, perquè va pactar amb “l’extrema dreta” de Manuel Valls per impedir que Ernest Maragall fos alcalde.

Per què hem de donar suport al senyor Collboni, que representa un partit que va pactar amb l’extrema dreta de Valls?”
Oriol Junqueras, president d’ERC

Junqueras ha assegurat que hi ha molts arguments per rebutjar que el partit socialista lideri institucions catalanes, com el consistori barceloní. El president d’ERC ha insistit que PSC i els comuns van impedir la investidura de Maragall fa quatre anys: “No és bo posar l’alcaldia en mans dels aquells que van pactar amb l’extrema dreta i van impedir que la ciutat tingués un alcalde republicà com Ernest Maragall”.

El president dels republicans ha recordat que Manuel Valls “és el que va iniciar la política d’expulsions d’estrangers quan encapçalava el govern a França”. Junqueras ha assegurat que el polític francès va fer “polítiques molt properes o idèntiques a les de Marine Le Pen” i, per tant, “d’extrema dreta”.

ERC, amb Ernest Maragall al capdavant i amb cinc regidors a l’Ajuntament, pot ser decisiva a la investidura del nou alcalde o alcaldessa.