La candidata de BComú, Ada Colau, s’ha compromès a donar més pes a l’àrea de Cultura si torna a ser escollida alcaldessa. En un acte dedicat a presentar propostes culturals, Colau ha fet autocrítica i ha reconegut que en aquesta àrea “no vam començar del tot bé”. En aquest mandat hi ha hagut tres responsables diferents a Cultura, l’últim dels quals Joan Subirats, número dos a la llista de BComú. La candidata ha admès que, amb els canvis polítics, no s’ha donat a Cultura “tota la força i importància que mereix”.

Colau ha dit que, amb la tria de Subirats com a número dos, els comuns volen enviar el missatge que “volem fer més” en Cultura, i fer que aquesta àrea i Educació tinguin “un pes més important en les polítiques de la ciutat”. Entre altres mesures, la candidata a la reelecció ha anunciat el compromís de crear un espai d’exhibició permanent i estable de circ, i un altre per al cinema “per donar sortida al talent”.

10 M € per a fàbriques de creació

El programa cultural que ha desgranat Ada Colau inclou també la intenció de destinar un fons de 10 milions d’euros a fàbriques de creació per fomentar la investigació i la recerca cultural. També ha anunciat la voluntat que les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs siguin una nova centralitat cultural metropolitana. La candidata de BComú ha recordat la proposta de recuperar la sisena hora a les escoles públiques en zones de major vulnerabilitat i dedicar-la a arts i música.

Reclamar la bicapitalitat cultural

Ada Colau s’ha compromès també a obrir una negociació amb l’Estat perquè reconegui la capitalitat cultural de Barcelona i recuperi l’aportació de recursos en grans equipaments culturals. La candidata a la reelecció ha assegurat que tots els diners que l’Estat ha deixat d’aportar els ha afegit l’Ajuntament i ha recordat que hi ha “una diferència brutal” entre el que rep Madrid i el que rep Barcelona.