Les Primàries Barcelona, impulsades per un sector de l’independentisme amb el suport de l’Assemblea Nacional, han celebrat aquest cap de setmana la seva primera ronda. Les votacions van començar aquest divendres telemàticament, dissabte es va poder votar de forma presencial en una quinzena de llocs i aquest diumenge els inscrits han pogut continuar votant fins a les 20 h a través d’internet i a la seu de l’ANC de forma presencial fins a les 19 h. En total, estaven cridats a votar les més de 28.000 persones que s’havien inscrit en el procés de primàries.

Segons l’organització, prop de 9.000 persones han votat durant el procés de primàries. 2.903 ho han fet de forma presencial, i la resta han optat per fer-ho telemàticament.

Els organitzadors han destacat que és la primera vegada que a Catalunya la societat civil s’ha organitzat per fer una llista oberta. La portaveu, Anna Arqué, ha assegurat que són “les primàries amb més vots de totes les eleccions a Barcelona”. De fet, Neus Munté va guanyar encapçalar la llista del PDeCAT amb 405 vots, mentre que Ernest Maragall va obtenir 583 vots a les primàries d’Esquerra Republicana.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Com funcionen les Primàries Barcelona?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/primaries-barcelona-primera-volta/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Els participants han escollit entre més de 50 candidats. Entre els més ben situats hi havia el filòsof Jordi Graupera, així com el regidor de Demòcrates a l’Ajuntament, Gerard Ardanuy, o l’exmembre del Secretariat de l’ANC, Adrià Alsina. Els dos primers candidats passaran a la segona volta. Ara bé, si un d’aquests obté més del 50 % dels suports, serà proclamat candidat directament. Els resultats es donaran a conèixer en una roda de premsa a la seu de l’ANC a partir de les 20.15 h del vespre d’aquest diumenge.