El regidor de Demòcrates, Gerard Ardanuy, ha anunciat que presenta candidatura a les Primàries Barcelona, el procés que va impulsar el periodista Jordi Graupera per escollir el candidat d’una llista unitària independentista. “Em presento per guanyar-les”, ha dit Ardanuy, que ha apostat per una campanya “oberta, positiva i amable”. “BCN+ Fem-ho” serà el seu lema.

Gerard Ardanuy, que va ser regidor de CiU a l’oposició i al govern amb Xavier Trias, va abandonar el Grup Municipal Demòcrata el març del 2017 i es va convertir en el primer regidor no adscrit de l’Ajuntament. El regidor de Demòcrates ha defensat que l’independentisme vagi unit a les municipals perquè “això ens dona la victòria” i ha dit que les primàries obertes serviran per triar candidat i una llista unitària independentista al marge dels partits. “Demano als candidats de partits tradicionals que s’hi afegeixin”, ha dit.

Una vintena de candidats

Les Primàries Barcelona, que disposen de l’aval de l’ANC, tenen en aquests moments una vintena de candidats, entre els quals hi haurà el principal impulsor d’aquest procés, Jordi Graupera. El termini per presentar candidatures acaba el 31 d’octubre. Les primàries independentistes estan pensades en dues voltes, una primera a finals de novembre (sense data fixada encara), i una segona a mitjans de desembre.