L’empresari Josep Bou ha fet oficial aquest dimecres la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona pel PP. Bou es presenta com a independent i assegura que en la seva llista hi haurà majoritàriament persones independents. L’alcaldable del PP ha rebutjat integrar-se en la candidatura de Manuel Valls, però no descarta pactar-hi després de les eleccions: “Si ha de ser alcalde amb la meva ajuda, ho serà”.

Bou ha explicat que el president del PP, Pablo Casado, va demanar-li que fos el candidat a Barcelona. El PP, de fet, li donarà suport financer i d’estructura en la campanya. “Tot el que vaig demanar se’m va donar”, ha explicat. Empresari del sector flequer, Josep Bou ha fet gala de la seva experiència gerencial, que ara vol portar a l’Ajuntament: “Soc empresari, no polític; el meu ajuntament no tindrà color, només gestió”.

Josep Bou independent PP

El candidat del PP vol frenar que l’independentisme arribi al govern de la ciutat: “Barcelona no ha de ser la capital d’una república”. Segons Josep Bou, l’alcaldessa, Ada Colau, i l’independentisme han convertit la ciutat en “la zona zero del populisme a Europa”. “Barcelona no és Eslovènia, és Espanya”, ha sentenciat Bou, que ha dit que “la ciutat no pot ser refugi d’ocupes ni de traficants que exploten manters”.

Josep Bou: “Vox no em preocupa”

L’alcaldable independent del PP ha dit que la possible irrupció de Vox a l’Ajuntament de Barcelona no el preocupa. “Vox és la dreta pura i dura, jo representaré la centredreta”, ha afirmat. De Manuel Valls ha dit que encara no hi ha parlat, però que “ens podem complementar”, i que poden sumar més vots per separat que no junts.

“Fa molt temps que no agafo el metro”

Josep Bou ha dit que la turismofòbia no pot arrelar a Barcelona, que no pot ser que empreses hoteleres marxin i que s’ha de posar fi a les traves burocràtiques per obrir negocis. També considera una pèrdua de temps canviar de nom alguns carrers. Quan se li ha preguntat el preu del bitllet de metro ha contestat: “No agafo el metro ni l’autobús fa molt temps, però em sembla que val 2,50 €”.