L’exmembre del Secretariat Nacional de l’ANC Adrià Alsina ha presentat aquest dimecres la seva candidatura a les Primàries Barcelona, les primàries per triar un candidat independentista a l’alcaldia. Alsina va deixar el càrrec a l’ANC al setembre per concórrer a aquestes primàries, en què s’haurà d’enfrontar, entre d’altres, al filòsof i periodista Jordi Graupera i al regidor Gerard Ardanuy (Demòcrates).

“Vull baixar l’esperit de l’1-O al carrer, retornar el poder als ciutadans”, ha afirmat Alsina. El candidat a les primàries independentistes ha dit que l’Ajuntament de Barcelona és “la institució més potent des d’on es pot posar en marxa la república”, i ha assegurat que vol portar “l’esperit de l’ANC i els CDR a les institucions”. La presentació de la candidatura s’ha fet al Teatre Gaudí.

Alsina ha defensat també una llista unitària de l’independentisme com “la millor manera de guanyar a l’Ajuntament”. De moment, però, ni el PDeCAT, ni ERC ni la CUP no han donat suport a aquestes primàries. Per això, l’aspirant a alcaldable de Barcelona ha criticat que “els grans partits estan més interessats a conservar petits espais de poder que no a guanyar l’alcaldia”.

Primàries Barcelona, que disposa de l’aval de l’ANC, té en aquests moments una vintena de candidats. El termini per presentar-hi candidatures acabarà el 31 d’octubre. Les primàries independentistes estan pensades en dues voltes: una primera a finals de novembre (sense data fixada encara) i una segona a mitjan desembre.