El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha estat presentat oficialment aquest diumenge en un acte a l’Auditori del World Trade Center. Durant el seu discurs, Bou s’ha referit a la protesta que s’ha convocat el proper 21 de desembre, davant de la Llotja de Mar, on es reunirà el Consell de Ministres. Considera que el que es pretén amb la manifestació és “apedregar Pedro Sánchez” i alerta que Barcelona no pot quedar “arrossegada” per aquesta imatge.

“El dia 21 de desembre es proposen apedregar el president del Govern espanyol. Poden agradar o no les seves polítiques però és el president de l’executiu. Catalunya no pot quedar amb aquesta imatge tan deteriorada.”

En la seva intervenció ha apuntat dues de les mesures que proposarà en la seva candidatura en matèria econòmica i d’habitatge. D’una banda, ha defensat que cal donar suport als empresaris i ha carregat contra la modificació de l’ordenança de terrasses del govern municipal. D’altra banda, ha defensat la construcció de pisos protegits en 75 solars de propietat municipal, per destinar-los a lloguer social amb opció de compra.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Quins són la resta de candidats per Barcelona a les eleccions municipals de 2019?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Tot i que des del PP tenen la intenció de desmarcar-se de la candidatura de Manuel Valls, Bou ja ha avançat una possible aliança amb l’ex-primer ministre francès després de les eleccions.

“Valls, si necessito els teus vots espero que em donis suport perquè si tu necessites els meus, els tindràs”

Casado demana a Sánchez que comuniqui l’aplicació del 155 el 21-D

A la presentació del candidat popular hi ha assistit també el president del partit a escala estatal, Pablo Casado, i altres representants de la formació com Dolors Montserrat, Alejandro Fernández o Xavier García Albiol.

En el seu discurs, Casado ha criticat la reunió que hi ha prevista el 21 de desembre entre els presidents del Govern espanyol i català. Ha dit que durant la trobada, Sánchez hauria de comunicar a Torra l’aplicació del 155 a Catalunya.

“A la reunió amb Torra, que ja dic que em sembla indecent perquè és una persona que ha demanat que es vessi sang amb la via eslovena, Sánchez ha de dir-li [a Torra] en quin moment es recuperarà la legalitat aplicant el 155, en quin moment es prendrà el control dels Mossos i en quin moment es destituirà el senyor Torra de manera fulminant.”

Casado també ha titllat el president Torra de desequilibrat per haver defensat la via eslovena i pels articles de fa uns anys en què qualificava els espanyols de “carronyaires i escurçons”.