La CUP Capgirem Barcelona ha presentat aquest dissabte les vuit persones que encapçalaran la llista del partit a les eleccions municipals del 2019. Leo Bejarano, Marc Cerdà, Jordi Magrinyà, Marga Olalla, Alfons Romero, Anna Saliente, Alba Sanjurjo i Roser Vime seran els vuit primers de la llista -a l’acte només n’hi han assistit sis- però fins el 2 de febrer no s’anunciarà qui d’ells serà l’alcaldable ni l’ordre en què hi apareixeran, després de sotmetre-ho a votació amb la militància.

La candidatura que proposen els cupaires és una llista renovada sense cares conegudes:

  • Leo Bejarano: forma part de la Comissió Permanent del Consell Ciutadà per a la Sostenibilitat com a representant del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i és membre del grup de treball LGTBQI de la CUP Crida Constituent.
  • Marc Cerdà: també forma part de la Comissió Permanent del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat com a representant de la CUP Capgirem Barcelona.
  • Jordi Magrinyà: és l’actual cap de premsa de la CUP a Barcelona, militant del nucli cupaire del Raval-Gòtic i també de l’organització de l’esquerra independentista Endavant OSAN.
  • Marga Olalla: és membre de la plataforma Municipalitzem, que aposta per no externalitzar els serveis públics de l’Ajuntament.
  • Alfons Romero: com a historiador, ha col·laborat en diversos actes de la CUP. També ha format part del moviment iaioflautes.
  • Anna Saliente: ha format part del Secretariat Municipal de la CUP Capgirem Barcelona i és militant del nucli d’Horta-Guinardó. També ha estat responsable de la Secretaria de Feminismes i Comunicació.
  • Alba Sanjurjo: és militant del nucli de la CUP de Nou Barris i també ha format part d’Arran Nou Barris.
  • Roser Vime: és militant del nucli de la CUP l’Eixample Dreta i ha format part del Secretariat Municipal de la CUP Capgirem Barcelona, assumint la Secretaria d’Economia.

Els noms s’han anunciat en un acte a l’Espai Francesca Bonnemaison, en què també s’han presentat els 24 consellers de districte que la formació de l’esquerra independentista proposa per al proper mandat. Tampoc han faltat els actuals regidors de la CUP Capgirem Barcelona, que ja van descartar repetir candidatura a l’Ajuntament en les properes eleccions municipals. Tots tres han fet una valoració de l’últim mandat de Barcelona en Comú i el pas dels cupaires pel consistori. Eulàlia Reguant ha criticat que l’accés a l’habitatge continua sent un dels problemes principals de la ciutat, seguit del turisme massiu.

De la seva banda, Pere Casas ha advertit els nous candidats cupaires que des de l’Ajuntament es pretén buidar el poder polític amb l’externalització dels serveis. En aquest sentit també ha parlat Maria Rovira, que ha criticat el model de gestió externalitzat perquè, segons la regidora, el que fan les grans empreses és precaritzar els treballadors per treure’n benefici. Rovira ha insistit que l’aposta de la CUP és la recuperació i municipalització dels serveis públics.

La CUP no es presentarà a les europees

Precisament, aquest dissabte la CUP ha anunciat que no es presentarà a les eleccions europees, previstes també per al 26 de maig del 2019, perquè considera el Parlament Europeu una farsa. La decisió s’ha pres després de consultar la militància del partit, que ha votat centrar els esforços en el municipalisme.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Quins són la resta de candidats per Barcelona a les eleccions municipals del 2019?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]