Després de dos dies de votació i d’un mes de campanya, finalment Neus Munté (exconsellera i actual presidenta del PDeCAT) s’ha imposat a les primeres primàries del partit a Barcelona per escollir l’alcaldable de cara a les eleccions municipals del 2019. Dels més de 1.600 associats que tenien dret a vot, finalment han votat 603 (un 36 % del cens) i gairebé el 70 % d’aquests s’han decantat per Munté.

En el seu primer discurs després que el partit l’hagi proclamada alcaldable, Neus Munté ha assegurat que a partir de dilluns comença “un any de molta feina” amb dos objectius. Un: “Plantar una batalla democràtica” per recuperar Barcelona del govern d’Ada Colau. L’altre, construir una candidatura tan transversal com sigui possible. Preguntada pel nom que hauria de tenir aquesta llista unitària, Munté ha dit que encara “és prematur” per debatre aquests detalls.

Contacte amb ERC i la CUP

Sí que ha dit, però, que des d’aquest dilluns iniciarà una ronda de contactes amb ERC i la CUP, així com amb la resta de plataformes independentistes per confeccionar “una candidatura molt potent i molt competitiva”. En paral·lel, ha dit que també es dedicarà a trepitjar el carrer i a reunir-se amb les entitats que hi ha als 73 barris de la ciutat.

Carles Agustí, per la seva banda, ha redoblat l’aposta per la llista unitària independentista i, per això, ha allargat la mà a Munté. Ha dit que farà valdre la seva plataforma Obrim Barcelona: “Ho poso a disposició de la candidata i jo a nivell personal també em poso a la seva disposició”, ha dit.