Manuel Valls ha assegurat que es presenta a les eleccions municipals “per portar un canvi a Barcelona, el canvi que Barcelona necessita”. Valls ho ha dit durant la presentació oficial de la seva candidatura per als comicis del maig del 2019, en un acte públic al Palau de Congressos de Catalunya.

El candidat de la plataforma Barcelona Capital Europea ha alertat que “la ciutat i els barcelonins donen senyals d’alarma” en qüestions com la inseguretat i el conflicte social i que “la ciutat ha empitjorat i ha perdut el rumb”. Per això Valls ha defensat que “som a temps de fer un canvi de camí” i ha dit que ell té “la capacitat i l’energia per liderar aquest canvi”.

“V de victòria i de Valls”

Valls ha aprofitat l’acte per presentar la imatge de la seva campanya electoral: serà la una lletra V. El candidat ha dit que el seu serà “el canvi de la V”, lletra amb què comencen alguns conceptes que vol vincular a la seva candidatura: “V de valor, de voluntat, visió, veïns, verd, virtut, vocació, veritat i vigor”.

De fet, Valls ha animat els seus simpatitzants a “omplir tots els carrers” dibuixant una V amb els dits de la mà: “V de la victòria, V de Valls”, ha exclamat. L’escenari des d’on ha parlat Valls també estava decorat amb dues V a banda i banda del faristol, una de color vermell i una altra de color blau marí; una estètica que recordava a la bandera francesa.

Manuel Valls bandera francesa

Cs referma el suport explícit a Valls

Valls s’ha envoltat de centenars de persones de diferents àmbits socials —com una advocada, un estudiant o un enginyer— i ha apel·lat a fer “una campanya de persones com vosaltres”, lluny d’etiquetes: “Això no va d’etiquetes, va d’un projecte. Jo vull sumar i unir amb valors”. Ara bé, entre els assistents a l’acte també s’han deixat veure els regidors del Grup Municipal de Cs —amb Carina Mejías al capdavant, a qui Valls ha agraït especialment la presència— i la líder de Cs al Paralment, Inés Arrimadas.

De fet, Arrimadas ha intervingut en l’acte abans de Manuel Valls; la presidenta de la formació taronja ha refermat que “Cs dona suport absolut a la candidatura de Manuel Valls”. Valls també ha agraït la presència d’una delegació del partit Lliures, que a l’octubre ja va deixar la porta oberta a sumar-se a Barcelona Capital Europea. La primera en intervenir a l’acte ha estat Eva Parera, membre d’Units per Avançar, el partit que va néixer després de l’extinció d’Unió.

Manuel Valls i Ciutadans

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Coneix tots els candidats a l’alcaldia de Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Planteja la gratuïtat del transport públic

En clau de ciutat, Manuel Valls ha explicat algunes de les propostes que farà com a candidat. Ha reiterat la necessitat de reforçar la Guàrdia Urbanatal com ja va fer en un acte al Raval marcat per les protestes— per millorar la seguretat i també ha marcat com a línia prioritària l’ecologia. En aquest sentit Valls diu que no descartarà cap solució per afavorir el medi ambient, “ni tan sols la gratuïtat per a tots els residents” del transport públic.

Les referències a l’actualitat han estat inevitables. Valls ha advertit que “el 21-D no es pot permetre cap atac a les institucions”, després que l’ANC, els CDR i altres col·lectius independentistes hagin anunciat mobilitzacions contra el Consell de Ministres que celebrarà el govern de Pedro Sánchez a la Llotja de Mar. També ha parlat sobre l’enllumenat nadalenc: “Volem més llum per Nadal, alegria, que faci goig!”, ha dit per guanyar-se els botiguers.