(ACN) El candidat del Partit Socialista (PSC) al 14-F, Salvador Illa, ha estès la mà al món municipal i ha ofert a les ciutats “cogovernança” si arriba a la presidència de la Generalitat amb les eleccions a Catalunya 2021. Illa ha dit que els tractarà “com a aliats, no com a adversaris” i ha especificat que el seu aprenentatge polític prové dels 10 anys en què va ser alcalde de la Roca del Vallès [Vallès Oriental]. Ha reivindicat la “proximitat, el realisme, la integració, l’ambició i la cooperació” del món municipal.

“El primer que faré serà presentar-me a la investidura i fer un govern que estigui a prop de la gent i els ajuntaments”, ha insistit el candidat socialista. D’altra banda, ha lamentat que les institucions catalanes “han perdut prestigi” i ha valorat que això és “letal”. Illa s’ha compromès a recuperar-lo i ha marcat en les seves prioritats la protecció de la salut i la reactivació de l’economia catalana amb “els recursos correctes”.

Per últim, ha remarcat que cal que Catalunya “deixi 10 anys perduts de baralles i de govern paralitzat” i aposti “pel retrobament”. En l’acte d’aquest divendres, 29 de gener, a la seu del partit a Barcelona, també hi han intervingut, al costat d’Illa, la cap de llista de la formació per Girona, Sílvia Paneque, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. S’ha retransmès per “streaming” a través de la plataforma YouTube.