collboni ple

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Juan Milián, ha acusat Jaume Collboni de ser “un alcalde mandrós que no vol canviar res” i l’ha instat a rectificar per superar “el colauisme”, en al·lusió als vuit anys de govern d’Ada Colau. “Collboni no té projecte, no governa i es deixa arrossegar per la inèrcia”, ha afirmat Milián l’endemà que en el Baròmetre semestral de l’Ajuntament l’alcalde aprovés amb un 5,1.

Amb aquesta radiografia, el PP valora donar suport o abstenir-se en la proposta que BComú portarà a debat al ple d’aquest divendres per “constatar la paràlisi” del govern Collboni. “Coincidim en l’anàlisi: Barcelona està paralitzada”, ha dit Milián, que creu que l’alcalde necessita “un toc d’atenció”. Al plenari, el PP reclamarà que es retornin les multes de la primera ZBE que la justícia va declarar nul·la. Vox farà la mateixa petició.

El mes passat, el Tribunal Suprem va ratificar la sentència del TSJC que va anul·lar l’ordenança de la primera ZBE. Després d’aquella sentència, l’Ajuntament va actualitzar el text i va tornar a aprovar una ordenança el gener del 2023 que manté la ZBE en vigor. L’Ajuntament, però, matisa que la sentència del Suprem no afecta les multes que ja són fermes, és a dir, les que es van pagar i tenen l’expedient tancat.