“Un toc d’atenció important”. Així ha descrit la portaveu de Barcelona en Comú, Janet Sanz, la proposta que el seu grup portarà a debat al ple d’aquest divendres a l’Ajuntament. El text vol “constatar la paràlisi” del govern de Jaume Collboni després de sis mesos de mandat. “No hi ha rumb ni projecte”, ha denunciat Sanz, que ha evitat fer servir el terme reprovació per descriure la proposta que es votarà.

De fet, els comuns ja van voler reprovar l’alcalde al ple d’octubre, però es van fer enrere perquè Collboni va convocar la líder del grup, Ada Colau, a una reunió. Des del primer dia, BComú ha insistit a l’alcalde a negociar un pacte d’esquerres a l’Ajuntament, però aquest dimarts Colau va reiterar que el PSC no ha obert cap negociació. “Cal revertir la situació de la forma més ràpida possible”, ha exclamat Sanz.

“A l’Ajuntament s’hi ve a treballar”

Janet Sanz ha fet servir més de 10 vegades la paraula “paràlisi” per referir-se al govern de Collboni i ha assenyalat que la falta d’acord pel pressupost portarà l’Ajuntament a començar el 2024 amb una pròrroga que reduirà les inversions. Per això, la portaveu de BComú ha remarcat que, si s’aprova la seva proposta, “el govern s’haurà de replantejar alguna cosa i fer autocrítica important” d’aquests sis mesos.

Per Sanz, l’inici de mandat s’ha caracteritzat per “moltes recepcions, copes de cava i actes institucionals”, però denuncia que “no hem vist feina i a l’Ajuntament s’hi ve a treballar”. “Treballar per arribar a acords i ser més al govern”, ha afegit, en al·lusió a un pacte d’esquerres. La portaveu dels comuns ha denunciat que l’executiu de Collboni “viu d’herència” amb la feina que va deixar feta Colau.

Crítiques a l’augment de tarifes

La portaveu de BComú ha aprofitat per carregar contra l’augment de tarifes al transport públic que ha aprovat l’ATM. “És una irresponsabilitat”, ha apuntat Janet Sanz, que ha criticat una pujada per sobre de l’IPC després d’anys de congelació. “Han anat a allò més fàcil sense tenir un acord tancat per garantir les bonificacions”, ha denunciat. Sanz ha acusat l’alcalde de falta de lideratge en aquest tema.