La justícia ha arxivat la querella que l’arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona a l’època de Pasqual Maragall, Josep Antoni Acebillo, havia presentat contra l’exalcaldessa, Ada Colau, i la portaveu del Grup Municipal de BComú, Janet Sanz, per un delicte urbanístic i un de malversació per la superilla de l’Eixample. L’escrit, de 27 pàgines, també estava signat pels advocats Francesc Jufresa i Ferran Grasas i ara ha quedat arxivat perquè no s’hi veu cap delicte.

16a querella arxivada

La portaveu del Grup Municipal de BComú, Janet Sanz, ha celebrat la resolució judicial. Ha recordat que aquesta és la 16a querella arxivada contra el govern d’Ada Colau. “No es pot anar en contra del sentit comú”, ha afirmat Sanz. Sobre la proliferació de querelles contra els comuns, Sanz ha ironitzat que quan eren al govern anaven a “una querella per setmana” i que ara que són a l’oposició també van a “una querella arxivada per setmana”.

La regidora de BComú considera que “tirar endavant un projecte com Superilla Barcelona no és un delicte, és un encert i és el que han de fer les ciutats”, ha conclòs. Afegeix també que el projecte de les superilles no es pot tirar enrere perquè té l’aval de la ciutadana que, precisament, demana que aquest model “s’estengui per tota la ciutat”.

Altres causes pendents per la superilla

La superilla de l’Eixample és objecte d’altres causes judicials, com ara la que va impulsar l’entitat comercial Barcelona Oberta, que va acabar amb una sentència que obligava a desfer un tram de l’eix verd de Consell de Cent. En aquest cas, l’Ajuntament de Barcelona hi va presentar recurs, que encara està pendent de resoldre.

Ara bé, sigui com sigui, no es preveu que el tram afectat s’acabi desfent perquè la mateixa entitat Barcelona Oberta va dir que no volia demanar l’execució de la sentència. “No és voluntat nostra tornar al Consell de Cent anterior”, va dir el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené.

De fet, la magistrada va parlar amb les dues parts i els va oferir mediació, però com que queda pendent el recurs de l’Ajuntament, aquesta taula de diàleg es va deixar aturada. La previsió és que s’activi en cas que el consistori perdi el recurs.