L’Ajuntament de Barcelona ha posposat com a mínim fins al 2029 la rehabilitació de Can Cervera, l’únic edifici històric de la Font de la Guatlla tancat des del 2016 per problemes estructurals. Així s’ha donat a conèixer aquesta setmana a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge. El govern anterior havia reservat 200.000 euros per reformar l’edifici, uns diners que ja es va anunciar que serien insuficients per resoldre totes les deficiències i actualitzar l’immoble.

La voluntat del consistori és invertir fins a quatre milions d’euros els propers anys a la Font de la Guatlla, però aquests diners es destinaran a les actuacions més urgents de la zona del turó i en la millora de carrers. Per tant, la reforma de Can Cervera haurà d’esperar uns anys més.

L’edifici emblema d’un barri amb pocs elements patrimonials

La finca va ser la seu de l’associació de veïns del barri i d’una entitat juvenil de lleure, però des de fa set anys els únics inquilins són una colònia de gats controlada. Les entitats del barri fa anys que reclamen la reforma de la masia pel seu valor històric i perquè voldrien que l’edifici es convertís en una petita biblioteca o en un espai juvenil o per a la gent gran.

L’associació de veïns del barri lamenta la decisió municipal i recorda que l’antiga masia és l’emblema del barri i corre el risc d’esfondrar-se si no s’hi actua. Incideixen en què recuperar l’edifici com a equipament és imprescindible perquè la Font de la Guatlla és un barri mancat d’espais on realitzar activitats lúdiques. Recorden que hi ha un únic centre cívic que fa temps que ha quedat petit i que no dona resposta a la necessitat d’espai de totes les entitats.