(ACN / Redacció) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha mostrat disposat a incloure “forces de progrés” al govern municipal si donen suport al pressupost municipal del 2024. “Estic determinat a tirar endavant els pressupostos per la via que sigui, i també a compartir-ho ampliant el govern municipal a les forces de progrés“, ha dit, i ha afegit tot seguit: “Però primer s’han de votar els pressupostos”.

Precisament, aquesta és la principal exigència dels comuns, que condicionen el ‘sí’ als pressupostos a un pacte de govern. Fins ara, els d’Ada Colau han facilitat el primer tràmit dels comptes de Collboni, però van avisar l’alcalde que si no arribaven a un acord de govern tripartit amb ERC de cara al ple del 22 de març, quan el pressupost se sotmetrà a la votació definitiva, no donarien suport als comptes.

Una exigència que fins ara Collboni sempre ha refredat desvinculant els números municipals d’un pacte de govern. Fins i tot, l’executiu municipal del PSC va advertir als de Colau que veien “bastant difícil” pactar un govern abans de la votació del pressupost. De moment, l’alcalde té assegurat el vot d’ERC, amb qui va signar un acord al febrer.

Crítiques a Albiach per tombar els comptes de la Generalitat

Collboni ha parlat de tot plegat en el 15è congrés dels socialistes catalans que es fa aquest cap de setmana a Barcelona. Durant la trobada d’aquest dissabte al migdia també ha criticat els comuns per haver tombat els pressupostos de la Generalitat pactats entre PSC i ERC i per haver “provocat que el govern d’Espanya retirés els seus pressupostos“. Ara, però, els reclama que “no facin el mateix a Barcelona”.

L’alcalde de Barcelona ha reivindicat que els seus comptes preveuen “la climatització de les escoles”, la creació de 2.000 punts de recàrrega elèctrica nous a la ciutat o la “cessió de 17 solars a la Generalitat per a habitatges protegits”. “Necessitem algú a l’altra banda de la plaça Sant Jaume que posi de part seva”, ha defensat.