La portaveu dels comuns a Barcelona, Janet Sanz, ha respost les crítiques enceses que els ha fet la líder d’ERC a l’Ajuntament, Elisenda Alamany. L’endemà que els comuns hagin tombat els pressupostos catalans al Parlament i hagin forçat un avançament electoral, Alamany ha explotat contra els comuns i els ha acusat “d’entrar en una deriva destructiva per la frustració”. Poc després, des de la superilla de Sant Antoni, la número dos d’Ada Colau li ha respost:

No s’entén que algú que ve dels comuns digui això. A més, a Barcelona, el mandat passat ho vam aprovar tot junts”
Janet Sanz, portaveu del Grup Municipal de BComú

Més enllà de l’intercanvi de retrets, Sanz ha insistit una vegada més en la voluntat dels comuns de teixir “un gran acord d’esquerres” a Barcelona; és a dir, un pacte de govern tripartit entre el PSC de l’alcalde, Jaume Collboni, i els mateixos republicans d’Elisenda Alamany, abans de la votació del pressupost municipal del 2024 (prevista per al ple del 22 de març). Tot i retreure que “si no s’ha produït [l’acord de pressupostos] és perquè qui governa, no ho vol”, la portaveu dels comuns ha assegurat “que encara hi ha temps”.

A banda dels missatges entre ERC i BComú, aquest dijous també hi ha dit la seva sobre la tempesta política el Grup Municipal de TriasxBCN. El portaveu de la formació, Jordi Martí Galbis, ha repartit culpes entre els comuns i també Collboni.