Can Cervera l’única masia de la Font de la Guatlla, tancada des de fa anys per problemes estructurals i pendent de rehabilitació, podria finalment no convertir-se en equipament, tal com reclama des de fa temps el veïnat. La finca va ser la seu de l’associació de veïns del barri i d’una entitat juvenil de lleure però des de fa set anys els únics inquilins són una colònia de gats controlada.

L’Ajuntament havia reservat 200.000 euros per iniciar el procés de reforma de l’edifici. Però davant el mal estat de conservació de la masia, el consistori valorarà primer si val la pena invertir aquests diners a rehabilitar-lo, tenint en compte que l’edifici té només 100 m² de superfície útil.

La masia és l’únic edifici històric de la Font de la Guatlla

Les entitats del barri fa anys que reclamen la reforma de la masia pel seu valor històric i perquè voldrien que l’edifici es convertís en una petita biblioteca o en un espai juvenil o per a la gent gran. La Font de la Guatlla és un barri amb pocs equipaments públics i totes les activitats veïnals se centren actualment al centre cívic. L’Ajuntament té previst construir un equipament nou d’uns 400 m² a la zona del Turó de la Font de la Guatlla. Per això, el consistori està estudiant si tira en davant la rehabilitació de la masia o si convé més esperar a tenir el futur edifici, que es construirà entre els carrers de la Begònia i de la Hortènsia.

Els veïns insisteixen en la necessitat de preservar l’única masia que ha perdurat en el temps al barri i alerten que el lloc triat per construir el futur equipament, encara per determinar, no és el més adient. “L’edifici es farà a la part alta del Turó i hi haurà molts veïns que no hi aniran perquè no hi podran pujar.” Explica el president de l’AV Font de la Guatlla-Magòria, Lluís Maté.

Un jardí convertit en un paradís per als felins

La colònia de gats controlada que hi ha al jardí de la masia de Can Cervera està gestionada per l’associació Progat Catalunya. L’entitat se’n fa càrrec des de fa uns 15 anys, tot i que els animals han fet del jardí de la masia casa seva des de fa uns set anys. Actualment la colònia està formada per una desena d’animals. Una alimentadora del barri els atén i s’encarrega també de la higiene de l’espai.