Trias per Barcelona al plenari Ajuntament

Trias per Barcelona ha presentat 375 al·legacions al pressupost municipal del 2024 que el govern de Jaume Collboni portarà a aprovació definitiva en el ple del 22 de març. Amb aquestes esmenes, el grup que lidera Xavier Trias denuncia que el pressupost de Collboni és “continuista i propi d’un govern dèbil i sense ambició”, i considera que demostra que hi ha “un programa alternatiu i de canvi real”.

En una conferència aquest dilluns, Trias ja va avançar el vot contrari als comptes. En el paquet d’al·legacions destaca la petició d’aturar el programa de superilles, que té una partida de més de 2,5 M €, així com aturar la redacció del projecte per completar la connexió del tramvia per la Diagonal i destinar els diners a un pla del vianant. A més, TriasxBCN reclama una auditoria dels carrils bici i dels carrils bus de doble sentit.

Més barris al Pla de barris

Entre les peticions de TriasxBCN hi ha també la d’incloure el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes i el de Montbau a la tercera edició del Pla de barris, una partida de 20 M € per al fons d’infància i una aportació extraordinària de 25 M € per al manteniment i millora d’equipaments esportius. Per ara, Collboni té garantit només el “sí” d’ERC als comptes, mentre que els comuns reclamen un pacte de govern per donar-hi suport.