L’exalcaldessa i líder dels comuns a Barcelona, Ada Colau, ha demanat a Pere Aragonès que no la responsabilitzi del “seu fracàs” amb els pressupostos de la Generalitat i que “no la posi d’excusa” per no haver aconseguit aprovar-los. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha respost el president després que aquest l’assenyalés com a possible responsable del “no” d’En Comú Podem, que ha desencadenat la convocatòria d’eleccions catalanes el 12 de maig.

Una campanya “preparada”

Colau s’ha mostrat contundent i afirma que “es va quedar al·lucinada” quan va veure “aquesta operació de màrqueting per culpar dels comuns”. “Estic aquí no perquè jo vulgui, sinó perquè tot un president va dir que hi havia eleccions per culpa meva i no m’ho podia creure”.

Colau insisteix que la negociació dels pressupostos l’ha liderada Jéssica Albiach i que els comuns només li van demanar a Aragonès “una declaració oral sobre el Hard Rock”. “El responsable de no haver tancat els pressupostos és Aragonès i el responsable que no hi hagi pressupostos a Espanya és Pedro Sánchez”. L’exalcaldessa va més enllà i diu que “sembla una campanya preparada”. “Si es vol negociar, s’acorda, especialment entre esquerres”.

Descarta ser candidata el 12-M

La líder dels comuns ha volgut deixar clar que la millor candidata dels comuns per a les eleccions del 12 de maig és Jéssica Albiach i que ella descarta aquesta possibilitat. “El meu projecte és Barcelona”. Recorda que tampoc no va voler ser ministra malgrat “li van insistir molt”. “Jo m’he quedat a Barcelona per intentar que hi hagi un pacte d’esquerres, per nosaltres no serà”.

Collboni no li ha trucat

Sobre els pactes a l’Ajuntament de Barcelona, Colau ha insistit en “un acord de mandat” i avisa que “no donarem un xec al blanc” per aprovar els pressupostos. Veu, però, poca voluntat per part de Collboni per negociar: “A mi em sembla increïble que no m’hagi trucat. Potser vol fer un Aragonès”, ha afirmat. Sobre l’entesa del PSC i ERC creu que “ja s’està veient el pacte, que no em sembla malament”. Ara bé, insisteix que “si no sumen majoria suficient han de pensar amb més grups”.