Saló de Cent
Foto: Antonio Lajusticia Bueno

Nou capítol en la interposició de recursos i al·legacions a la Junta Electoral. Aquest dimecres al matí, tant BComú com Vox han assegurat a betevé que no continuarien amb les reclamacions. Acataven així la decisió de la Junta Electoral de Barcelona que unes hores abans havia desestimat els recursos dels dos partits.

Vox, però, ha rectificat aquesta decisió i ha informat de la presentació d’un nou recurs, en aquesta ocasió adreçat a la Junta Electoral Central (JEC), instància superior amb seu al Congrés dels Diputats.

La JEC ha de prendre una decisió sobre aquest recurs en les properes hores però el partit d’ultradreta té encara l’opció de continuar amb el procediment judicial i podria portar la reclamació als tribunals, al contenciós administratiu. Si fos així, i encara no s’han pronunciat sobre aquest extrem, el ple d’investidura podria ajornar-se i celebrar-se, tal com preveu la llei per aquests casos, el 7 de juliol, és a dir, 40 dies després de les eleccions. De moment, però, la data amb què es compta és la inicial, el dissabte 17 de juny.

Vox demana que s’obrin tots els vots nuls

Segons han explicat fonts de Vox, a les 13 h s’ha fet efectiu aquest nou recurs que demana que es revisin tots els vots nuls de la jornada electoral, i no només els d’aquelles meses sobre les quals hi havia al·legacions, que és el que va fer la Junta Electoral de Barcelona.

Argumenta Vox que no tenen suficients interventors i apoderats per controlar totes les meses i que el criteri de la Junta Electoral va en detriment dels partits petits que no poden exercir aquest control.

El 28-M hi va haver més de 6.000 vots que es van considerar nuls a la ciutat.

BComú, centrada en “la fórmula” per un govern progressista

Barcelona en Comú no ha canviat el posicionament inicial i ha decidit aturar les reclamacions. En un escrit, els comuns han defensat les al·legacions que van presentar. Creuen que “era just reclamar els drets dels votants en casos d’alguns errors evidents”, i que “era important defensar aquests vots”.

A partir d’ara, els comuns asseguren que la formació està “centrada en les converses amb altres partits”. Afirmen que mantenen la voluntat de “trobar la fórmula adequada per fer possible un govern progressista a Barcelona”. Per aconseguir-ho, però, haurien d’assolir un pacte amb PSC i ERC que els permetés obtenir la majoria absoluta necessària al ple d’investidura. Si això no és així, serà el candidat de la llista més votada el 28-M, és a dir Xavier Trias, qui es convertirà en el nou alcalde.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?