Vox està pendent que la Junta Electoral de Zona respongui al recurs que la formació va presentar per demanar que es revisin tots els vots nuls de les eleccions municipals 2023 a Barcelona, i no només els que tenien declarada una incidència. La raó és que, tal com va avançar ‘El Periódico’, Vox va rebre alguns vots que les meses van declarar nuls perquè les paperetes no tenien el disseny adequat (amb un requadre envoltant el logotip de Vox).

Aquests vots nuls de Vox no es van revisar al recompte final de divendres, cosa que la formació considera una decisió “absolutament restrictiva” i que “va en detriment dels partits polítics que no comptaven amb apoderats o interventors” a totes les meses electorals. A banda de Vox, BComú també va presentar recurs a la Junta Electoral, esgrimint “errors” al recompte definitiu.

Precisament aquest dimarts a la tarda, la Junta Electoral de Zona està reunida per respondre als recursos dels partits. En tot cas, en tractar-se de recursos i no d’impugnacions, el calendari de la investidura no patirà cap canvi i, per tant, el dissabte 17 de juny s’investirà el proper alcalde o alcaldessa de Barcelona.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?