Escrutini vots

La Ciutat de la Justícia va acollir aquest divendres el recompte final dels resultats de les eleccions municipals 2023. Tota l’atenció estava posada en la diferència de vots entre el PSC i Barcelona en Comú: només 141 vots separaven els resultats de Jaume Collboni —que va quedar segon— i Ada Colau.

Finalment, la revisió no només no ha alterat les posicions, sinó que ha eixamplat la distància entre el PSC i els comuns fins als 342 vots.

Document de l’escrutini definitiu de la Junta Electoral de Barcelona

La revisió dels vots la fa la Junta Electoral de Barcelona en el cas de les eleccions municipals i, a més, hi són presents nombrosos representants dels partits polítics que integren l’Ajuntament de Barcelona. Hi ha 20 meses en què es revisen les actes de cada col·legi així com els vots que van ser declarats nuls i sobre els quals es va indicar algun dubte o incidència.

Revisar el recompte dels vots i els vots nuls

Durant el recompte, no es pot anul·lar cap acta ni cap vot. I en el cas de les municipals no se n’introdueix cap de nou, perquè no hi ha vot des de l’estranger i el vot per correu ja està comptabilitzat. El que es fa és revisar que els resultats estiguin correctes i que no s’hagin fet malament els recomptes, i comprovar que els vots nuls ho siguin realment.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?