Escrutini vots

El recompte final dels vots de les eleccions municipals ja s’ha completat sense canvis en els resultats. El PSC es manté com a segona força amb 131.923 vots, i Barcelona en Comú com a tercera amb 131.581 vots, de manera que la distància entre segons i tercers s’ha eixamplat fins als 342 vots.

Els candidats no han trigat a reaccionar a la notícia. El primer de tots ha estat Xavier Trias. Des de la seva candidatura han celebrat el resultat i la confirmació de la victòria: “La ciutadania ha votat canvi i és el que vindrem a fer a la ciutat”. Finalment, TriasxBCN ha guanyat amb 149.479 vots i 11 regidors.

S’amplia la distància entre PSC i BComú

Els candidats que han estat més pendents d’aquests resultats defintius han estat Jaume Collboni (PSC) i Ada Colau (BComú), als quals els separava un marge estretíssim de només 141 vots. Un marge que, de fet, s’ha ampliat a 342 vots.

Des del PSC també s’han mostrat satisfets amb el resultat que ha mantingut els socialistes com a segona força: “Es confirma que el PSC som la primera força progressista de Barcelona”, diuen. A més, han destacat que el socialista Jaume Collboni “és qui té la capacitat d’encapçalar un Ajuntament de progrés i estable”, per aquest motiu asseguren que seguiran treballant per fer-ho possible.

Barcelona en Comú estudia demanar un aclariment

Un cop coneguts els resultats definitius, els comuns expliquen que estudiaran si demanen un aclariment a la Junta Electoral de Barcelona sobre aquests. Tenen 24 hores per revisar si s’han recollit correctament les esmenes han fet als errors materials detectats. En tot cas, aquest procediment no seria una impugnació, i per tant, no afectaria la data de la investidura, prevista per al 17 de juny.

Recompte final

El recompte de la Junta Electoral —que ha començat a les 10 h a la Ciutat de la Justícia— s’ha donat a conèixer aquest divendres, un cop s’han revisat totes les actes dels col·legis electorals.

A la revisió dels vots hi han estat presents nombrosos representants dels partits polítics que integren l’Ajuntament de Barcelona. En concret, 20 meses han revisat les actes de cada col·legi així com els vots que van ser declarats nuls. Entre les quals, la més polèmica ha estat una de Ciutat Vella. Segons han informat fonts dels representants dels partits a betevé, hi ha hagut un ball de xifres: en l’acta del dia de les eleccions hi figuraven cinc vots per a Barcelona en Comú i 150 per a Ciutadans, fet que fa pensar que es podrien haver invertir les xifres. Per aquest motius, els comuns han reclamat que es revisés aquest resultat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?