ERC opta per la lògica del procés i s’oblida del progrés“. Amb aquestes paraules, la portaveu del PSC en les negociacions a l’Ajuntament, Laia Bonet, ha acusat Esquerra “d’enterrar” un govern progressista amb els socialistes i Barcelona en Comú per prioritzar la independència. Per Bonet, aquesta decisió suposa “una traïció” als votants de les eleccions municipals 2023.

ERC en optar per aquest front enterra la possibilitat d’una coalició de progrés que tindria 24 regidors”
Laia Bonet, portaveu del PSC en les negociacions a l’Ajuntament

Bonet ha criticat que Esquerra no es mostri partidària “d’aprofitar l’immens suport popular” que els electors van donar a les forces “progressistes”, el PSC, Barcelona en Comú i ERC. “La lògica del procés versos la lògica del progrés”, ha afirmat, i ha afegit que “Esquerra supedita els interessos de Barcelona als interessos del seu partit”.

“No renunciem a res”

La portaveu del PSC en les negociacions, però, ha assegurat que la candidatura de Collboni a l’alcaldia segueix endavant i que continuaran parlant amb totes les forces polítices, excepte “la ultradreta”. En aquest sentit, Bonet ha afirmat que “queden encara molts dies i no renunciem a res”.

En una clara al·lusió al govern català, que Junts per Catalunya va abandonar a l’octubre, Bonet ha afirmat que “no volem que la inestabilitat de l’altra banda de la plaça contamini”. “No volem posar Barcelona al forat negre del procés”, ha dit.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?