Els peücs han estat protagonistes les hores prèvies a ‘El debat de Barcelona’, de betevé, per a les eleccions municipals del 28-M. El terra s’ha netejat perquè brillés al màxim en emissió i no convenia embrutar-lo. El plató 1, amb la gran pantalla estrenada aquesta temporada, s’ha aprofitat més que mai per al debat, amb una càmera per a cada candidat, grua per als plans generals i una càmera robotitzada per a la moderadora, la directora d’Informatius, Eva Arderius. Gairebé un centenar de persones han fet possible el programa, inclòs el previ i l’anàlisi posterior.

Els peücs per evitar embrutar el terra durant les proves del debat

Cinc hores en directe, amb el programa previ i el postdebat

Han estat cinc hores en directe que han requerit desenes de reunions, l’última, pocs minuts abans de començar per polir detalls del programa. Un per un, els candidats han arribat a betevé a quarts de nou. S’han fet la foto de rigor al “photocall” i han entrat cap als estudis de betevé a preparar-se. Tot, emès en directe en el predebat, amb connexions, anàlisi a taula i les reaccions a xarxes des de redacció. A 20 minuts de començar el debat el plató s’ha omplert de fotògrafs i assessors per a la foto de família dels candidats. I, a partir d’aquí, tots a agafar lloc. Els candidats de partits amb més representació s’han situat al centre i els en tenen que menys, als extrems. Un cop preparats, ha calgut passar de nou el tiràs.

100 treballadors de betevé han fet possible el debat

Cronòmetres per garantir que tothom parla el mateix temps

A tres quarts de 10 de la nit, els llums del plató han il·luminat els polítics, el debat ha arrencat i els cronòmetres que han controlat el temps de cada candidat han començat a córrer. Tenien entre dos i tres minuts en funció bloc i un per al minut d’or. A la mitja part, els assessors han entrat en massa a comentar la jugada amb els candidats.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?