PP i Ciutadans han acusat el govern municipal d’haver obstaculitzat la instal·lació d’una pantalla gegant per veure el partit de futbol de la selecció espanyola de vuitens de final del Mundial. L’executiu de Colau ho nega, assegura que en tot coment ha col·laborat amb l’entitat Barcelona amb la Selecció i lamenta que es polititzi la situació.

L’Ajuntament va donar el vistiplau a l‘entitat Barcelona amb la Selecció per organitzar la trobada al camp de l’Àliga el primer partit de fase de grups del 15 de juny i, més tard, l’entitat va demanar permís per fer-ho per a vuitens de final. L’Ajuntament assegura que va parlar amb els grups polítics del consistori per tirar endavant amb la petició. La comissionada d’Esports, Marta Carranza, ha explicat que a canvi del partit de vuitens al Camp de l’Àliga, l’entitat renunciava a organitzar la final del Mundial en cas que l’equip espanyol arribés a l’última fase. “Mentre es gestionava aquest permís en 24 hores, dins dels terminis establerts, l’entitat proselecció va renunciar a organitzar l’acte“. Carranza lamenta que s’hagi polititzat tot plegat i defensa que des del districte i el consistori s’ha treballat des d’un punt de vist “tècnic i professional” perquè es pogués celebrar la trobada.

Pel regidor popular Alberto Villagrasa, el govern “ha posat pals a les rodes” de l’organització de l’esdeveniment per evitar que fos un èxit com el primer acte amb pantalla gegant del 15 de juny. “Aquest govern està acomplexat a l’hora de parlar de la selecció espanyola i ha jugat amb els temps”.  Villagrasa ha acusat el govern de voler que els aficionats de la selecció espanyola de futbol vegin el partit tancats a casa seva. La regidora de Ciutadans, Marilén Barceló, ha afirmat que “l’onze de Colau ha tirat pilotes fora” i ha afegit que “hi ha moltes maneres de dir que no”, i que les condicions que es van requerir per l’organització de l’esdeveniment era massa estrictes, com ara responsabilitzar-se del que pogués passar dins i als voltants del Camp de l’Àliga.