La regidora de la CUP Capgirem Barcelona, Eulàlia Reguant, no descarta repetir en el proper mandat a l’Ajuntament, tot i que deixa la decisió en mans de la militància. “Estem a disposició del que l’organització i la militància decideixin i proposin”, ha explicat Reguant, que ha afegit que fins a les municipals del 2019 “queda molta feina per fer”.

Reguant ha recordat que el codi ètic de la CUP al Parlament limita a una sola legislatura, mentre que el de Barcelona posa el límit en dos mandats. “No vol dir que hagin de ser dos, en pot ser un perfectament”, ha puntualitzat la regidora, que es va incorporar al consistori a mitjans del 2017 en substitució de Josep Garganté.

L’Assemblea de la CUP a Barcelona va decidir aquest diumenge presentar candidatura a les eleccions de l’any que ve amb la voluntat de “continuar la feina feta”, ha dit Reguant, amb un projecte “netament independentista i rupturista”.

Per elaborar la candidatura, la CUP farà assemblees obertes en què es proposaran els noms de la llista. Eulàlia Reguant ha dit que la intenció és incorporar persones de “diverses lluites” de ciutat com ara la cultura, l’habitatge o contra el turisme massiu. En aquest procés també es decidiran els candidats a consellers de districte.

Una part dels sous, a projectes socials

La CUP de Barcelona ha obert la iniciativa Diners al carrer per destinar a projectes socials la part del sou que no cobren els regidors. El codi ètic limita a 2,5 vegades el salari mínim interprofessional el sou màxim dels regidors. El 2017, l'”excedent” va ser d’uns 76.000 euros.

Fins al 30 de setembre es poden presentar projectes per part d’entitats o associacions sense ànim de lucre de la ciutat. Una comissió formada per membres de la CUP i externs a la candidatura farà una primera selecció dels projectes, que se sotmetran a votació popular al novembre.