La candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, ha reclamat a ERC entendre’s abans de les eleccions municipals amb una llista unitària de l’independentisme “per no tenir sorpreses”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Munté ha rebatut les paraules de l’alcaldable d’ERC, Alfred Bosch, que en el mateix programa va plantejar una entesa postelectoral amb el PDeCAT. “Això és deixar les coses perillosament a l’atzar”, ha afirmat.

Malgrat la negativa de Bosch a una llista unitària, Neus Munté ha insistit en la necessitat de configurar-la per guanyar les eleccions i impedir que Ada Colau pugui tornar a governar si és la llista més votada. “Si ERC no vol una llista unitària és una mala notícia per aspirar a un resultat potent“, ha dit Munté, que no ha volgut precisar si aquesta llista té sentit sense ERC.

Munté no ha aclarit tampoc qui ha de liderar aquesta candidatura –“el mètode i els noms ja els discutirem”, ha dit-, i ha deixat obert que ella pugui renunciar a ser la candidata en pro de la unitat. “Caldrà veure com ens presentem i amb quines persones comptem”, ha afirmat. Sense assenyalar-lo directament com a tal, la candidata del PDeCAT ha dit que l’exconseller Ferran Mascarell “és un bon candidat per a moltes coses”.