La candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, s’ha ofert a treballar per aconseguir una llista unitària de l’independentisme a les eleccions municipals del 2019. “Hi ha partits que renuncien a liderar aquesta unitat, jo no hi renuncio de cap de les maneres”, ha afirmat Munté, en al·lusió al cop de porta que l’alcaldable d’ERC, Alfred Bosch, va fer a la llista unitària en una entrevista a betevé.

En una intervenció en l’assemblea local del PDeCAT, Munté ha anunciat que en els propers dies es reunirà amb partits i entitats sobiranistes per aconseguir “la màxima unitat”. “Si l’objectiu és guanyar, hem de seure i parlar per assolir un acord el més ampli possible”, ha afirmat Munté, que ha reivindicat una llista que aglutini “l’enorme transversalitat del món sobiranista”.

“Les coses importants no es poden deixar ‘a posteriori'”, ha afirmat Munté, en al·lusió a l’anunci que Bosch va fer també des de betevé, quan va dir que, si guanya, la primera persona a qui trucarà serà la candidata del PDeCAT. Neus Munté ha explicat que si l’independentisme no aconsegueix la majoria absoluta, podrà governar la llista més votada. “No ens la podem jugar a donar opcions al pitjor unionisme, representat per Cs, o al mal govern d’Ada Colau”, ha sentenciat.

Com ja va reivindicar en la conferència que va fer el mes de juny, Neus Munté ha dit que quan el PDeCAT parla d’unitat és creïble perquè l’ha practicat amb Junts pel Sí i Junts per Catalunya. “Espero que els companys de viatge ho vegin de la mateixa manera”, ha conclòs.