El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha votat aquest dijous al matí a les primàries del partit per escollir president nou. Fernández Díaz, però, no ha volgut revelar per quin dels sis aspirants s’ha decantat. “No és un dia perquè els dirigents donem consignes, sinó perquè parli la militància”, ha afirmat.

Més de 66.000 afiliats del partit amb dret a vot, uns 1.300 a Catalunya, decideixen entre María Dolores de Cospedal, Soraya Sáenz de Santamaría, Pablo Casado, José Manuel García-Margallo, José Ramón García i Elio Cabanes. De les votacions d’aquest dijous, en sortiran dos precandidats, que es batran en duel al congrés que el PP farà el 20 i 21 de juliol per triar president.

Fernández Díaz ha admès que les primàries -les primeres que fa el PP- demostren “la pluralitat” interna del partit, i ha animat a treballar per “demostrar la unitat” a partir d’aquest divendres. El líder municipal del PP desitja que la militància triï “el o la millor candidata” perquè el partit sigui “alternativa de govern a Espanya, Catalunya i Barcelona”.