La plataforma Barcelona amb la Selecció muntarà una pantalla gegant per seguir el primer partit de la selecció espanyola en el Mundial, que l’enfrontarà amb Portugal. La cita serà aquest divendres al camp municipal de l’Àliga, a la plaça d’Alfonso Comín, a les 20 h. L’entrada serà gratuïta i des de les 18 h hi haurà actuacions musicals. La plataforma celebra haver trobat aquest espai malgrat “les traves i impediments” de l’Ajuntament. La comissionada d’Esports es va comprometre a col·laborar per trobar un recinte tancat, però l’entitat assegura que l’han hagut de buscar ells.

L’espai recull les condicions que havia posat l’Ajuntament, que demanava un recinte tancat per motius de seguretat. Barcelona amb la Selecció afrontarà les despeses de lloguer del camp amb els diners que aportaran dos patrocinadors (La Liga i Valdebebas). La plataforma posarà la pantalla en el partit d’aquest divendres i preveu repetir en el mateix camp si la selecció espanyola es classifica per a vuitens i quarts de final. El que queda descartat són els enfrontaments amb Iran i el Marroc en la fase de grups.

El vicepresident de la plataforma, Alberto Giralt, ha explicat a betevé que no renuncien buscar un espai públic obert si La Roja es classifica per a la semifinal i la final del Mundial. “Estem segurs que si arribem a la final no hi pot haver inconvenient en fer-ho a Maria Cristina com el 2010”, ha dit Giralt. Tot i això, l’Ajuntament manté que per raons de seguretat no es pot fer un acte d’aquestes característiques a l’espai públic i que cal un recinte tancat.

Barcelona amb la Selecció ha explicat que l’Ajuntament els va oferir primer tres espais que no tenien disponibilitat i que després els va proposar el complex esportiu de la Bàscula, a Montjuïc, molt a prop del passeig de la Zona Franca. Finalment, les dues parts van acordar fer-ho al camp de l’Àliga, que en l’actualitat el gestiona la Fundació Marcet.