El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha assegurat que està “molt lluny” del govern d’Ada Colau perquè l’alcaldessa “està lluny de la ciutat”. “La distància que ens separa és cada cop més gran”, ha afirmat Bosch després de la reunió que va mantenir aquest dilluns amb Colau. En la trobada, el líder d’ERC va plantejar cinc temes de ciutat per resoldre però, segons Bosch, l’alcaldessa no li va oferir solucions.

En la llista de problemes hi havia la lluita contra els narcopisos i “la degradació de Ciutat Vella”, un pacte de ciutat en matèria d’habitatge, avançar cap a la gratuïtat de les escoles bressol, collar la Generalitat per acabar l’L9 del metro i rellançar Barcelona com a capital mundial. “El govern no avança en la direcció que és necessària per afrontar problemes reals que té la ciutat”, ha sentenciat Bosch, que ha reiterat el paper d’ERC com a alternativa a Colau.

Segons Bosch, l’alcaldessa va oferir-li només “bones paraules” però “cap mena de voluntat” per resoldre aquestes qüestions. En el cas de l’habitatge, el líder municipal d’ERC critica que Colau carregui contra la Generalitat perquè no fa prou pisos socials i li demana que assumeixi responsabilitats per tot allò que ella va prometre.

Un acord amb Munté, després de les eleccions

El líder municipal d’ERC ha insistit a entendre’s amb la candidata del PDeCAT, Neus Munté, després de les eleccions municipals i no abans en una llista unitària, tal com va plantejar en una entrevista a betevé. “Vaig dir que estendria la mà un cop sabéssim quina és l’aritmètica municipal, abans és difícil perquè no la coneixerem”, ha dit. Aquest dilluns a betevé, Munté va instar Bosch a parlar d’acords abans de les eleccions.