La Guàrdia Urbana disposa des d’aquest dilluns de 106 agents més a la plantilla, que ja arriba als 2.763 efectius. La 90a promoció està formada per 80 homes i 26 dones, amb una mitjana d’edat de 31 anys (24 el més jove i 45 el més gran). 56 dels agents aniran destinats a Ciutat Vella per reforçar la plantilla del districte. “Us hi esperen amb moltes ganes”, ha assegurat l’alcaldessa, Ada Colau, en el lliurament de plaques al Saló de Cent.

En el discurs de benvinguda, Colau ha dit als agents que s’incorporen just quan hi ha “un ús més intensiu” de l’espai públic, i ha recordat el Pla de xoc que s’ha posat en marxa a Ciutat Vella aquest estiu. L’alcaldessa ha demanat als nous efectius de la Guàrdia Urbana “vocació de servei públic, humanitat i capacitat d’empatia” en una ciutat “cada dia més complexa”.

L’alcaldessa ha animat els agents a relacionar-se amb els efectius més veterans del cos per compensar “joventut i expertesa”. Colau ha recordat la resposta “professional i extremadament humana” dels cossos de seguretat i emergència en l’atemptat de la Rambla de l’any passat, i ha dit que l’actuació de la Guàrdia Urbana aquell dia demostra que, en formació, el cos policial està “preparat per al pitjor”.

Uniforme nou a la Guàrdia Urbana

Coincidint amb l’entrada d’agents, la Guàrdia Urbana ha estrenat uniforme aquest dilluns, d’acord amb la normativa del Departament d’Interior per a totes les policies locals de Catalunya. Les peces de roba són de color blau més fosc que abans. A l’esquena, hi incorporen la paraula “policia” i, a sota hi posa “Guàrdia Urbana”. Altres elements com el cinturó, els guants o les sabates seran de color negre.

Al setembre, 150 aspirants començaran el curs a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, amb la previsió que s’incorporin a la Guàrdia Urbana el 2019.